Szobafestés, kültéri festés, gépi festés és glettelés | Budapest

Tisztasági Festés akció

Tisztasági festés már 450 Ft/nm munkadíj ártól Budapesten!  Ha kéri, az anyagot is beszerezzük és ingyenes házhozhozszállítjuk. Keressen bizalommal, mindent elintézünk Önnek. Megbízható, tapasztalt szakemberként keres? Hívjon most! +36 (70) 705 - 0198  - Landenberger Béla

Szobafestés és Homlokzatfestés Budapesten és Pest megyében

Festés beltérben

Glettelés

Egy lakás, vagy más ingatlan festésekor sok mindent kell mérlegelnünk. A várható költségeket figyelembe véve el kell döntenünk milyen minőségű, és fajtájú falfestéket vásároljunk. Minél nagyobb az igénybevétele az adott falfelületnek, és az esztétikai elvárás vele szemben annál jobb minőségű terméket kell választanunk.

Az alap vizsgálata:

A munka megkezdése előtt meg kell vizsgálnunk, hogy a festés első rétege mennyire jól kötődik az alapvakolathoz. Annak megállapítására, hogy milyen alapra is kell majd festenünk, végezzünk el egy egyszerű vizsgálatot vízzel. Nedvesítsünk meg egy szivacsot, törlőruhát vagy vizezzük meg az ujjunkat és érintsük hozzá a kezelni kívánt felülethez. Ha diszperziós falfestékkel van dolgunk, a megnedvesített felületnek nem, vagy alig szabad sötétednie. Mészfestékek esetében a nedves felület erősen besötétedik. Ha a festéket szinte teljesen le tudjuk dörzsölni, akkor eredetileg enyves festék van a falfelületen. Ha semmi reakció nem történik, akkor latex vagy lakkfestékkel (zománc, olajláb) van dolgunk.

Glettelés

Ha a felület még nem volt festve gletteljük le a megfelelően sima felület eléréséig. A glettelést két-három rétegben végezzük el, a rétegek között előírt száradási idő betartásával. A száraz felületet csiszoló papírral simíthatjuk., kisebb hibák javítására pedig a Finomglett a megfelelő választás. Amennyiben glettszóró berendezéssel kívánjuk végezni a munkát, a Szórható glett az alkalmazható termék, melyet már készre kevert állapotban vásárolhatunk meg. A Mészfesték és Szilikát festékek alá nem alkalmasak a gipszbázisú glettanyagok! Ezekben az esetekben a beltéri meszes glettel van lehetőség elvégezni a munkálatokat.

Már festett felületek átfestése

A diszperziós, a mész- és a lakkfestékeket, saját fajtájú festékkel átfesthetjük.Ennek módja, hogy először az enyves festéket a falfelületről maradéktalanul eltávolítjuk, majd mélyalapozóval előkezeljük azt. Az átkenés előtt a lepattogzó, laza részeket le kell tisztítanunk. Az átfestés végeztével legjobb, ha az egész felületet kefével vagy seprűvel megtisztítjuk.

Mészfestékek esetében a felületet drótkefével kell durvítanunk, majd mélyalapozóval kell előkezelnünk. További hasznos tanácsok: a festést mindig a helyiség éleinél és sarkainál kezdjük ecsettel, mivel a festőhenger nem ér el teljesen a sarokig, illetve a mellette levő területet összekeni. A bekevert festékből töltsünk egy keveset egy olyan vödörbe, mellyel létrára tudunk mászni! Radiátorecsettel fessük be az összes sarkot vékony, egyenletes ecsetvonásokkal! A festéket egyenletesen oszlassuk el a sarkokban és kb. 3 mm fedje az összes határolt falfelületet. Az ecsetet csak háromnegyedéig mártsuk a vödörbe, nehogy a festék visszafolyjon az ecset nyelére. A felesleges festéket a vödör szélén húzzuk le!

A mennyezet festése:

Folytassuk a festést a mennyezeten úgy, hogy a készre festett falakra festékcseppek ne kerüljenek. A nagyobb felületek festéséhez használjunk festőhengert (bárányszőr-hengert) vagy festőhenger készüléket. A magas fal- és mennyezetfelületeket állványzat nélkül is gyorsan lefesthetjük, ha teleszkópos nyelet választunk! Felhordáskor az ecsetet csak háromnegyedig, a felborzolt szőrű hengert viszont újra és újra mártsuk bele a festékbe, majd mindenképp húzzuk le a festéklehúzó-rácson, hogy a felesleges festékmennyiség ne csepeghessen le. A festéket először hossz- és keresztirányban hordjuk fel. Alapszabály: a beeső fény irányában dolgozzunk úgy, hogy a festési határokat láthassuk az előre lefestett sarkokban és széleken. Ha ezeken a helyeken a megszáradt felületre még egy festékréteget húzunk, akkor átfedés keletkezik, mely az eltérő festékvastagság miatt illesztésnek látszik. Ezért gyorsan kell dolgoznunk (nedveset a nedvesre eljárással), míg a sarkokban és a széleken nedves a festék.

Mindig egy egész felület festésének álljunk neki - pl. egy falfelület vagy a mennyezet. A legjobb, ha reggel kezdjük el a festést, hogy az egésszel végezzünk egy nap alatt. Gondolatban osszuk be a festendő mennyezetet kisebb négyszögekre, az ablaktól kezdjük a festést és haladjunk sorban.

Falak festése:

Itt is először a sarkokat és széleket fessük át. Szükség esetén az ablakokat és az ajtókereteket ragasszuk le festékvédő ragasztószalaggal. Még jobb, ha megpróbáljuk a széleket ecsettel festeni úgy, hogy a festéshatár szélére nedves ruhát fektetünk.

A festést kezdjük az ablaktól és haladjunk a helyiség közepe felé. Egy-egy részterületen átlós irányban egyenletesen oszlassuk el a festéket. Ezután a teleszkópos nyélen lévő hengerrel felülről lefelé, függőleges irányú mozdulatokkal kenjük el a festéket, majd még egyszer óvatosan húzzuk át a felületen úgy, hogy a festék egyenletesen fedjen. Ezt a technikát a festék rétegezésének nevezzük és a falon, valamint a mennyezeten egyaránt alkalmazható.

Ezután ismét mártsuk a hengert a festékbe és fogjunk hozzá újabb felülethez. Minden újonnan lekent felületnek vékony csíkban takarnia kell az előzőt, nehogy árnyékok (le nem festett csíkok, részek) keletkezzenek. Ezt a technikát alkalmazhatjuk enyves-, szilikát-, műgyantaalapú és természetes gyantaalapú festékeknél is.

 

[ Szobafestés, mázolás, tapétázás, gipszkarton falak hézagolása és élvédőzése, tisztasági festés fóliatakarással, díszléc, rozetta ragasztása, dekor festések felvitele, ajtó-ablak lazúrozása, homlokzat festés állványozással, széldeszkák lazúrozása, akár anyagbiztosítással is. Gyors, precíz munkavégzés! ]