Szobafestés, kültéri festés, gépi festés és glettelés | Budapest

Tisztasági Festés akció

Tisztasági festés már 450 Ft/nm munkadíj ártól Budapesten!  Ha kéri, az anyagot is beszerezzük és ingyenes házhozhozszállítjuk. Keressen bizalommal, mindent elintézünk Önnek. Megbízható, tapasztalt szakemberként keres? Hívjon most! +36 (70) 705 - 0198  - Landenberger Béla

Tapétázás Budapesten és Pest megyében

A tapétázással is meg lehet változtatni a szoba arányait?

Természetesen igen. Ugyan úgy, mint a szobafestésnél itt is lehet akár pozitív akár negatív hatást elérni. A tapétázott fallal könnyű megváltoztatni az adott helység arányait, például a dombor- nyomott papírtapéta stukkószerű hatást kelt. A tapéta és festett fal együttes alkalmazása esetében érdekes térhatásokat lehet elérni. A különféle tapétaminták merész, nagyvonalú egymás melletti alkalmazásával olyan változásokat érhetünk el, amire nem is számítottunk.

Festessük vagy tapétáztassunk?

Természetesen az, hogy melyik munkálatot válasszuk felújításnál mindenkinek szíve joga eldönteni. Más kérdés, hogy esetlegesen melyik az olcsóbb vagy praktikusabb eljárás.

Amennyiben a falak nagyon rossz állapotban vannak egy tapétázással könnyebben az az gyorsabban ellehet tüntetni a falak hibáit. Ilyen esetekben a falak festése sokkal macerásabb folyamat, viszont hosszú távon lehet, hogy a megrendelőnek mégis kifizetődőbb. Például abban az esetben, ha a falak rosszabb állapotban vannak ez a festés folyamán többletköltséget jelent viszont amennyiben kisgyermekes családokról beszélünk, az ő esetükben mégis kifizetődőbb lehet, mint a tapétázás, mert a gyerekek esetlegesen összefirkálhatják, megrongálhatják, kicsi kis kezükkel bepiszkolják a tapétát. Ekkor amennyiben a fal felújítására lesz szükség a későbbiek folyamán és a fal festve lett, a színeken nem változtatunk egyszerűbb a következő festés, mint az újra tapétázás. Azokban az esetekben, ahol nincs kis gyermek valószínűleg egyszerűbb és gyorsabb megoldás a tapétázás.

Mintás vagy egyszínű tapétát válasszak?

A megfelelő tapéta kiválasztása nem könnyű feladat. Megrendelőinknek általában azt szoktuk ajánlani, hogy alapvetően sötét szobákba csak akkor válasszon sötétebb árnyalatú tapétát, ha a falfelületek többsége világos. A nagy minták is csak akkor mutatnak jól a kisebb és sötétebb helységekben, ha a környezet rendezett, minimalista stílust követ. Az apróbb szobákba érdemes elsősorban az egyszínű vagy csupán felületükben mintás tapétákat választani. A színekkel nem csak hangulatokat teremthetünk, hanem a minták és a fény együttes alkalmazásával megváltoztathatjuk a helyiségek látszólagos arányait is. A kis belmagasságot több módszerrel is lehet ellensúlyozni. Az első, hogy a plafont halvány, térnövelő hatású színre festjük.

Kis terekbe kis mintákat?

Kis területekre általában érdemes kisebb és finomabb mintákat választani. Amennyiben a megrendelő mégis ragaszkodik, a nagy mintákhoz ajánljuk, hogy válasszon inkább tompább színekből álló, nem kontrasztos hátterű tapétákat. A modern stílus kifejezetten jól alkalmazható a gyakorlatban az aprócska lakásokban is, a megvilágítás, a tér, a színek együttes használata a tágasság érzetét keltheti. A modern stílusra elsősorban a tiszta vonalak és a világos, rendezett környezet jellemzi.

Szigetel-e a tapéta?

Természetesen a hőszigetelő tapétával nem tudjuk kiváltani a hagyományos és valódi hőszigetelő rendszereket, de a hőszigetelő alátéttapéta alkalmazása nem okoz érezhető tércsökkenést, viszont az oldalfalakra és a mennyezetre ragasztásával csökkenti falak hideg kisugárzását. Teljes száradás után a hőszigetelő alátéttapétára szinte bármilyen tapéta felragasztható.

Át lehet-e festeni a tapétát?

Természetesen a legtöbb tapétát át lehet festeni, bár ez meglevő tapéta esetében függ attól, hogy hányszor lett átfestve és hogy milyen állapotban van az adott tapéta. A fűrészporos tapéta általában 3-5 alkalommal átfesthető.

Milyen tapétát válasszunk?

A legpraktikusabb a megfelelő anyagú tapéta kiválasztásánál a tapétával szemben támasztott igényeink alapján szűkíteni a kört, majd ezekből megfelelő mintájú, szerkezetű és színű anyagot választani.

Papírtapéta: A papírtapéták a legelterjedtebb falburkolatok. Sima falra közvetlenül ragaszthatók, színtartóak, de nem moshatóak, dörzsállóságuk gyenge. Mintázatuk, színárnyalatuk igen változatos, s újabban már dombornyomással is készülnek. Könnyen felragaszthatók a tapétázás során a falra, de felületük tisztítása körülményes, ezért gyakrabban kell felújítani, mint a mosható tapétákkal burkolt falakat.

Korszerű és tartós falburkolóanyag a vinyltapéta. Alapjában véve ez is papíralapú tapétafajta, ám erre már dörzsálló vastagságban kerül fel a műanyag film. Szimplex és duplex változatai is vannak, ezek közül természetesen a kettős papírrétegűek a tartósabbak. Moshatók, dörzsállóak. Könnyű az eltávolításuk.

Textiltapéták: Ezek is papíralapú, de mintás felületű tapéták, amelyeknek felső rétegét szövet-, vagy textilszálakból alakítanak ki. Rendkívül tartós, erős bevonatot képeznek a falakon. Igen változatos szín és mintázatban kaphatók, nagyon dekoratív hatásúak. Az ilyen tapétákkal lefedett falak moshatók, jól szellőznek. Felragasztásuk és leszedésük azonban elég bonyolult, bízzuk inkább szakemberre.

Üvegszövet tapéták: Az üvegszövet tapéták korszerű, tartós falbevonó anyagok, amelyeket még a rosszul szigetelt nedves falak sem károsítanak. A málló vakolatrészeket is szilárdan tartja, mivel rendkívül erős, szakadásra nem hajlamos. Mintázatait a különféle szövésminták adják. Hátránya, hogy különleges ragasztót igényel, amit a teljesen letisztított falra kell felhengerelni.